Työvoimatoimisto.net: TE-toimistot ja työpaikkailmoitukset.

Avoimet työpaikat

Tilastokeskus kertoo kesäkuun 2016 julkistuksessaan työttömyysasteen olevan 10,8 prosenttia. Se tarkoittaa 298 000 työtöntä. Nuorista, eli 15–24-vuotiaista työttömiä on 120 000 henkilöä. Näin ollen joka kolmas on työttömänä. Vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä avoimia työpaikkoja oli tarjolla 48 000 kappaletta. Niistä 58 prosenttia oli määräaikaisia, 20 prosenttia osa-aikaisia ja loput vaikeasti täytettäviä.

Tämä työpaikkojen hakukone pyrkii tuomaan esille juuri nyt avoinna olevia työpaikkoja. Voit aloittaa töiden etsimisen joko kirjoittamalla yläpuolelle jonkin hakusanan, tai kokeilemalla josko alapuolella sijaitsevasta pudotusvalikosta löytyy töitä valitsemaltasi paikkakunnalta. Hakemistossa esitetyt työpaikkatiedot perustuvat Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisemaan aineistoon. Hakemiston tiedot päivitettiin viimeksi 13.12. klo 12.00.

Näytä jonkin tietyn paikkakunnan työpaikat

Neuvoja kuinka työpaikan voi löytää

Tässä luettelossa mainitut keinot ja neuvot avointen työpaikkojen löytämiseen perustuvat osittain muutaman vuoden takaiseen Forbes-lehdessä julkaistuun artikkeliin. Sen kirjoittajalla on yli vuosikymmenen ajalta kokemusta rekryalalta.

  • Monille työnantajille vaivattomin keino hankkia työvoimaa on jättää ilmoitus ex-työvoimatoimistoon, nykyiseen TE-toimistoon. Sen voi tehdä netissä. Kun ilmoitus on valmis, se julkaistaan TE-palvelujen Avoimet työpaikat -sivustolla (ns. "Mollissa"), josta tieto kantautuu esimerkiksi tälle nettisivulle. TE-toimiston Avoimet työpaikat -palvelu onkin Suomen laajin maksuton rekrytointikanava. Kolua siis netin työpaikkailmoitusten palstoja.
  • TE-toimiston lisäksi tuttavien verkosto voi olla avuksi, sillä jos sellainen verkosto on olemassa, on hyvin mahdollista että yksi heistä tietää toisen, jolla voi olla avoin vakanssi nyt tai tulevaisuudessa. On syytä tehdä luettelo henkilöistä, joihin kannattaa ottaa yhteyttä, ja sitten systemaattisesti kertoa heille työn tarpeesta.
  • Luo LinkedIn-sivustolle oma profiili. Se on suosittu väylä markkinoida omaa tietotaitoa. LinkedIn-profiilissa on syytä olla näkyvillä yhteenveto omasta työurasta. Sellainen profiili on tavallaan työhakemus, mutta se ei ole suunnattu millekään tietylle työnantajalle. Jos oma osaaminen liittyy ohjelmointiin, on syytä luoda profiili myös Github-sivustolle ja julkaista siellä jotakin sellaista sisältöä, joka osoittaa sekä oman osaamisen tason että kiinnostuksen kohteet.
  • Osallistu tapahtumiin: se kasvattaa kontaktiverkostoa, kehittää sosiaalisia taitoja ja kerryttää elämänkokemusta. Voinee olla työllistymisen kannalta tehokkainta osallistua oman alan tapahtumiin, mutta myös harrastukset ja vapaaehtoistyö voivat olla hyödyksi. Esimerkin vuoksi Vapaaehtoistyo.fi-sivustolla listataan seuraavanlaisia tehtäviä: leipäpussittajan ja aputiskarin paikka Olarin kappelin lounaalle, tueksi opiskelijaäidille, auta kuvaamaan tai videoimaan vapaaehtoistoimintaa, jelppaamaan kirkkokahviemännäksi tai -isännäksi, messukaveriksi englanninkieliselle maahanmuuttajalle, riksapyöräkuksiksi hyvinvointiviikoille, vierailijaksi hoivakodissa, toimimaan kesäleiriohjaajaksi, lipaskerääjäksi Yhteisvastuu-keräykseen, ja vapaaehtoiseksi kehitysvammaisten toimintakeskusvierailuille.